Carte de colorat cu insecte și arbori veterani

4 mart. 2024

Primile noțiuni despre protecția mediului înconjurător și gândirea bio se deprind în copilărie.

Carte de colorat

Conform unor studii recente despre dependența de internet în rândul copiilor, cei mici ar renunța imediat la orice activitate în fața monitoarelor dacă li s-ar oferă o alternativă la fel de distractivă. Adevărata provocare vizavi de această adicție nu este adresată copiilor, ci părinților. Copiii petrec foarte mult în fața monitoarelor datorită faptului că noi, în calitate de părinți, am renunțat cu prea mare ușurință la anumite responsabilități. Am renunțat la jocurile offline împreună cu copiii și la implicarea acestora în activitățile casnice. Ne-am bucurat că se joacă singuri, evaluând superficial consecințele. În schimb, nu am renunțat la propriile așteptări. Ne dorim ca cei mici să deseneze flori, arbori, animale, păsări, peisaje. Ne dorim ca cei mici să gândească bio.

Timpul trece. Copiii cresc. Și vine o zi în care constatăm cu regret că desenează în detalii un avatar dintr-un joc dar nu reușesc să deseneze un ghiocel. Sau un copac. Observăm cum își ascund tableta în rucsacul de drumeții. Mediul online este un mediu cu care ei sunt nevoiți să se obișnuiască iar noi avem obligația de a-i însoți pe acest drum anevoios și de a-i ajuta să nu uite ca adevărata viață este în offline. Aici. Unde cresc copaci și cad frunze. Unde sunt insecte, păsări, pești și animale.

Activitatea de colorat cărți cu natura poate fi un mod distractiv și interactiv de a educa copiii despre lumea înconjurătoare, plantele, animalele și importanța conservării mediului înconjurător. Ei pot să-și dezvolte abilitățile artistice, să-și completeze informațiile despre rolul unui arbore veteran în conservarea biodiversității și să-și exprime propriile lor viziuni asupra lumii naturale. Colorarea cărților cu elemente din natura oferă copiilor o modalitate de a se conecta cu natura într-un mod tangibil și creativ. Activitățile de colorat pot fi combinate cu activități în aer liber. De exemplu, se poate organiza o drumeție într-o pădure din apropiere. Se caută un copac veteran și se fotografiază. Fotografiile personale vor fi folosite ca suport pentru alegerea culorilor. (sursa liferosalia.ro)

Îi putem încuraja să deseneze avataruri din jocuri, dar avem obligația de a-i ajuta să deseneze elemente din natură. Un ghiocel. Un copac. Un pește. un pesisaj, Un apus de soare. Avem obligația de a-i ajuta să găsească un echilibru. A gândi bio nu înseamnă a refuza tehnologia, ci a o folosi în armonie cu mediul înconjurător.

Îți recomandăm

Este nevoie de o abordare holistică și integrată pentru a promova o utilizare responsabilă a lemnului și pentru a susține…

Acceptând ritmul natural al lumii din jurul nostru, putem trăi mai lent și mai conștienți, bucurându-ne mai mult de fiecare…

Primile noțiuni despre protecția mediului înconjurător și gândirea bio se deprind în copilărie. Conform unor studii recente despre dependența de…

Știi că aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în întreaga lume se pierd sau se risipesc la un moment…

De fiecare dată când ninge îmi aduc aminte de bunica cum căuta cu privirea primiii ghiocei. Indiferent cât de crunt…

Să faci parte din comunitatea unde fiecare dintre noi poate aduce un plus valoare mediului înconjurator este lucrul cel mai…