gandeste bio
vezi oferta

Ce sunt produsele BIO

Produsele disponible la supermarket si magazine respecta standartele de produse destinate sa indeplineasca cerintele estetice si olfactive, cum ar fi un ambalaj atragator, ascunzand unele caracteristici neplacute, care in contact cu pielea acestea sunt imediat absorbite.

Ce sunt produse BIO

In Romania, conform unor studii, 20 la suta din copii fac dermatite si boli de piele, iar cresterea bolilor alergenice este de-a dreptul alarmanta. Ma intreb oare catI la suta dintre noi ne uitam ce scrie pe ambalaj inainte sa procuram si mai apoi sa folosim aceste otravuri din detergenti, produse de igiena si produse de curatenie care afecteaza extrem sistemul respirator. Ca drept exemplu acele produse super eficiente care nu pot fi folosite decat cu manusi pentru protectia mainilor si masca.

Exista deja o piata formata de produse bio care este generata in primul rand de oferta si care presupune schimbarea mentalitatii si a stilului de viata pentru cei care vor sa traiasca sanatos. Aceste produse, pe care eu le consider speciale, au in componenta lor doar ingrediente organice,din plate nemodificate genetic, carora nu li s-au adaugat alte produse chimice de genul pesticidelor, fertilizatorilor sintetici, organismelor modificate genetic sau carora nu li s-au aplicat radiatii ionice pentru eficientizarea conservarii.

Produsele de origine bio nu trebuie sa prezinte urme de antibiotice sau hormoni pentru crestere.Plantele trebuie sa fie cultivate pe terenuri pe care nu a fost aplicat nici un nici un ingrasamant chimic (terenuri organice) planta culeasa fiind supusa macerarii, fara a i se aplica procedee chimice. In ultima faza, plantele trebuie sa fie ambalate fara a fi utilizati conservanti sau alti substituenti chimici si trebuie certificate de organismele europene sau mondiale acreditate in acest sens.

Toate produsele bio sunt facute din ingrediente curate, asa cum le-a lasat natura, fara interventia chimiei alimentare.

Sa nu confunda, totusi termenii, s-ar putea sa intalnim in comert pe etichete, produs natural, ceea ce nu este echivalent cu produs bio. Produsele numite generic naturale sunt bazate pe plante, insa plantele care intra in componenta produselor naturale nu au fost supuse procedeelor biologice. In procesul de crestere fiind utilizate substante chimice, produsul final neavand certificarile bio-organice cerute prin lege.

A aparut o adevarata moda legata de folosirea principiilor active ce sa regasesc in plante si de evitarea tehnicilor intrusive sau a folosirii substanteleor chimice „straine” de corpul nostru. Ca urmare daca acum cativa ani produsele bio erau legate mai degraba de mici magazine specializate si destinate unui segment restrans de populatie, in prezent piata de de desfacere a acestor produse s-a largit foarte mult datorita cresterii numarului de consumatori care aleg cu mult mai multa atentie produsele destinate ingrijirii corpului si a sanatatii. Adevarul este ca industria produselor bio se supune unei legislatiei speciale pentru certificare. Motivul este dupa cum am mai spus constientizarea efectelor nocive pe termen lung!

Voi ce alegeti pentru sanatatea voastra si a copiilor vostri?

Postat de Tudor la data de 19 feb. 2018
Verba volant, scripta manent.
Arhivă:
Website: www.staupenet.ro
Gândește Bio
Sponsor
© Gândește BIO